Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : konserwy rybne
tuńczyk biały w oliwie z oliwek z puszki odsączony, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt tuńczyk biały w oliwie z oliwek z puszki odsączony dostarcza 192 kcal lub 807 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
tuńczyk biały w oliwie z oliwek z puszki odsączony: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 31.3 g |
Węglowodany | 1.01 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 6.95 g |
- w tym cholesterol | 40.1 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.34 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.69 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.23 g |
Woda | 59.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 4 μg | 0.5% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.86 μg | 17.2% |
Witamina E lub tokoferol | 1.75 mg | 14.58% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.051 mg | 3.64% |
Witamina B3 lub PP | 15.6 mg | 97.5% |
Witamina B5 | < 0.16 mg | 2.67% |
Witamina B6 | 0.63 mg | 45% |
Witamina B9 | 5 μg | 2.5% |
Witamina B12 | 2.45 μg | 98% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 1 mg | 0.13% |
Chlorki | 240 mg | 30% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.5 mg | 3.57% |
Jod | 6 μg | 4% |
Magnez | 35.9 mg | 9.57% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 196 mg | 28% |
Potas | 331 mg | 16.55% |
Selen | 11 μg | 20% |
Sód | 270 mg | - |
Cynk | 0.4 mg | 4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.67 mg | 0.08% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.34 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.006 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.006 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.006 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.006 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.006 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.03 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.96 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.32 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.69 g |
- w tym kwas oleinowy | 3.6 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.23 g |
- w tym kwas linolowy | 0.33 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.033 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.053 g |
- w tym kwas EPA | 0.14 g |
- w tym kwas DHA | 0.68 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.41 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |