Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania warzywne i z roślin strączkowych
tofu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt tofu dostarcza 99.8 kcal lub 417 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
tofu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 9.91 g |
Węglowodany | 1.78 g |
- w tym cukry sucres | 1.6 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.65 g |
Lipidy | 5.32 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.66 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.01 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.58 g |
Woda | 81.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 25 μg | - |
Witamina C | 0.1 mg | 0.13% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.6 mg | 5% |
Witamina K1 | 4.6 μg | 6.13% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.071 mg | 6.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.063 mg | 4.5% |
Witamina B3 lub PP | 0.22 mg | 1.38% |
Witamina B5 | 0.092 mg | 1.53% |
Witamina B6 | 0.059 mg | 4.21% |
Witamina B9 | 18.5 μg | 9.25% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 80.2 mg | 10.03% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.23 | 23% |
Żelazo | 2.9 mg | 20.71% |
Jod | 2 μg | 1.33% |
Magnez | 134 mg | 35.73% |
Mangan | 0.89 mg | 44.5% |
Fosfor | 143 mg | 20.43% |
Potas | 170 mg | 8.5% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 139 mg | - |
Cynk | 1.66 mg | 16.6% |
Sól lub chlorek sodu | 0.35 mg | 0.04% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.66 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.012 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.49 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.16 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.01 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.58 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.82 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.98 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |