Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : desery bezmleczne świeże
tiramisu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt tiramisu dostarcza 276 kcal lub 1160 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
tiramisu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 4.14 g |
Węglowodany | 35.9 g |
- w tym cukry sucres | 21.9 g |
- w tym skrobia | 13.9 g |
- w tym błonnik | 1.68 g |
Lipidy | 11.3 g |
- w tym cholesterol | 42.4 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8.7 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.07 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.4 g |
Woda | 44.5 g |
Alkohol | 1.6 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 12.7 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0 mg | 0% |
Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
Witamina B5 | 0.54 mg | 9% |
Witamina B6 | 0 mg | 0% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 0.18 μg | 7.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 80.8 mg | 10.1% |
Chlorki | 121 mg | 15.13% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.9 mg | 6.43% |
Jod | 5.53 μg | 3.69% |
Magnez | 15.2 mg | 4.05% |
Mangan | 0.067 mg | 3.35% |
Fosfor | 0 mg | 0% |
Potas | 161 mg | 8.05% |
Selen | < 5 μg | 9.09% |
Sód | 81.9 mg | - |
Cynk | 0.6 mg | 6% |
Sól lub chlorek sodu | 0.18 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 8.7 g |
- w tym kwas masłowy | 0.087 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.51 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.095 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.59 g |
- w tym kwas laurynowy | 2.91 g |
- w tym kwas mirystynowy | 1.48 g |
- w tym kwas palmitynowy | 2.15 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.89 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.07 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.95 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.4 g |
- w tym kwas linolowy | 0.36 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.04 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.006 g |
- w tym kwas EPA | < 0.005 g |
- w tym kwas DHA | < 0.005 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.91 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |