Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryby i płazy surowe
tilapia, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt tilapia dostarcza 91.6 kcal lub 387 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
tilapia: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 18.1 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 2.13 g |
- w tym cholesterol | 39.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.56 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.64 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.44 g |
Woda | 78.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 19.6 μg | 392% |
Witamina E lub tokoferol | 0.4 mg | 3.33% |
Witamina K1 | 1.3 μg | 1.73% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.051 mg | 3.64% |
Witamina B3 lub PP | 3.28 mg | 20.5% |
Witamina B5 | 0.68 mg | 11.33% |
Witamina B6 | 0.23 mg | 16.43% |
Witamina B9 | 24 μg | 12% |
Witamina B12 | 1.07 μg | 42.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 8.16 mg | 1.02% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.27 mg | 1.93% |
Jod | 6.38 μg | 4.25% |
Magnez | 25.4 mg | 6.77% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 131 mg | 18.71% |
Potas | 282 mg | 14.1% |
Selen | 17.8 μg | 32.36% |
Sód | 28.3 mg | - |
Cynk | 0.32 mg | 3.2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.071 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.56 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0011 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.046 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.39 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.1 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.64 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.44 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.44 g |
- w tym kwas linolowy | 0.21 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.028 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.011 g |
- w tym kwas DHA | 0.071 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.82 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |