Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : pasztety i terriny
terrina z kaczki, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt terrina z kaczki dostarcza 304 kcal lub 1260 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
terrina z kaczki: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 13.4 g |
Węglowodany | 0.11 g |
- w tym cukry sucres | 0.11 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 1.75 g |
Lipidy | 27.4 g |
- w tym cholesterol | 171 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 10.1 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 13 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.3 g |
Woda | 55.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 2000 μg | 250% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 3.2 mg | 4% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 1.55 μg | 31% |
Witamina E lub tokoferol | 0.61 mg | 5.08% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.15 mg | 13.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.87 mg | 62.14% |
Witamina B3 lub PP | 6.31 mg | 39.44% |
Witamina B5 | 2.15 mg | 35.83% |
Witamina B6 | 0.27 mg | 19.29% |
Witamina B9 | 168 μg | 84% |
Witamina B12 | 9.63 μg | 385.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 40.4 mg | 5.05% |
Chlorki | 971 mg | 121.38% |
Miedź | 0.4 | 40% |
Żelazo | 3.1 mg | 22.14% |
Jod | 11.2 μg | 7.47% |
Magnez | 10.1 mg | 2.69% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 178 mg | 25.43% |
Potas | 166 mg | 8.3% |
Selen | 9 μg | 16.36% |
Sód | 615 mg | - |
Cynk | 2.8 mg | 28% |
Sól lub chlorek sodu | 1.54 mg | 0.19% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 10.1 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.026 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.027 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.34 g |
- w tym kwas palmitynowy | 6.51 g |
- w tym kwas stearynowy | 3.07 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 13 g |
- w tym kwas oleinowy | 11.9 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.3 g |
- w tym kwas linolowy | 2.85 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.2 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.18 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0.054 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.25 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |