Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : inne produkty rybne typu przystawki
tasza zając morski ikra z puszki, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt tasza zając morski ikra z puszki dostarcza 111 kcal lub 462 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
tasza zając morski ikra z puszki: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 10.4 g |
Węglowodany | 1 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 7.27 g |
- w tym cholesterol | 253 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.86 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.34 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.33 g |
Woda | 76 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 13 μg | 1.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 2.65 μg | 53% |
Witamina E lub tokoferol | 1.89 mg | 15.75% |
Witamina K1 | 0.6 μg | 0.8% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.071 mg | 5.07% |
Witamina B3 lub PP | < 0.16 mg | 1% |
Witamina B5 | 0.28 mg | 4.67% |
Witamina B6 | 0.08 mg | 5.71% |
Witamina B9 | 25 μg | 12.5% |
Witamina B12 | 5.45 μg | 218% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 11.6 mg | 1.45% |
Chlorki | 3000 mg | 375% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.4 mg | 2.86% |
Jod | 60 μg | 40% |
Magnez | 3 mg | 0.8% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 83 mg | 11.86% |
Potas | 68.4 mg | 3.42% |
Selen | 8 μg | 14.55% |
Sód | 1950 mg | - |
Cynk | 0.8 mg | 8% |
Sól lub chlorek sodu | 4.87 mg | 0.61% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.86 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.007 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.007 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.007 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.007 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.007 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.15 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.14 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.29 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.34 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.11 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.33 g |
- w tym kwas linolowy | 0.074 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.057 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.043 g |
- w tym kwas EPA | 1.36 g |
- w tym kwas DHA | 1.77 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 5.1 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |