Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : pizze naleśniki i ciasta na słono
tarta ze szpinakiem i kozim serem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt tarta ze szpinakiem i kozim serem dostarcza 235 kcal lub 981 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
tarta ze szpinakiem i kozim serem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 7.18 g |
Węglowodany | 21.6 g |
- w tym cukry sucres | 3.33 g |
- w tym skrobia | 18.3 g |
- w tym błonnik | 2.15 g |
Lipidy | 12.8 g |
- w tym cholesterol | 46.4 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.89 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.89 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.33 g |
Woda | 51.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 69 μg | 8.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 893 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.54 mg | 4.5% |
Witamina K1 | 7.14 μg | 9.52% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.07 mg | 6.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.12 mg | 8.57% |
Witamina B3 lub PP | 0.2 mg | 1.25% |
Witamina B5 | 0.22 mg | 3.67% |
Witamina B6 | 0.054 mg | 3.86% |
Witamina B9 | 62.5 μg | 31.25% |
Witamina B12 | 0.2 μg | 8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 79 mg | 9.88% |
Chlorki | 690 mg | 86.25% |
Miedź | 0.05 | 5% |
Żelazo | 0.77 mg | 5.5% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 19 mg | 5.07% |
Mangan | 0.32 mg | 16% |
Fosfor | 98 mg | 14% |
Potas | 180 mg | 9% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 370 mg | - |
Cynk | 0.56 mg | 5.6% |
Sól lub chlorek sodu | 0.95 mg | 0.12% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 6.89 g |
- w tym kwas masłowy | 0.25 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.3 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.16 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.14 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.27 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.83 g |
- w tym kwas palmitynowy | 4.04 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.91 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.89 g |
- w tym kwas oleinowy | 3.81 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.33 g |
- w tym kwas linolowy | 1.05 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.15 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.02 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.73 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |