Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : pizze naleśniki i ciasta na słono
tarta z porem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt tarta z porem dostarcza 243 kcal lub 1020 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
tarta z porem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.76 g |
Węglowodany | 21.6 g |
- w tym cukry sucres | 2.34 g |
- w tym skrobia | 16 g |
- w tym błonnik | 2.48 g |
Lipidy | 14.3 g |
- w tym cholesterol | 51.1 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.72 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.61 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.37 g |
Woda | 54.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 58.2 μg | 7.28% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 216 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.28 mg | 10.67% |
Witamina K1 | 14.6 μg | 19.47% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.074 mg | 6.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.11 mg | 7.86% |
Witamina B3 lub PP | 0.11 mg | 0.69% |
Witamina B5 | 0.36 mg | 6% |
Witamina B6 | 0.06 mg | 4.29% |
Witamina B9 | 87.1 μg | 43.55% |
Witamina B12 | 0.45 μg | 18% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 95 mg | 11.88% |
Chlorki | 651 mg | 81.38% |
Miedź | 0.06 | 6% |
Żelazo | 0.6 mg | 4.29% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 14 mg | 3.73% |
Mangan | 0.24 mg | 12% |
Fosfor | 110 mg | 15.71% |
Potas | 130 mg | 6.5% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 381 mg | - |
Cynk | 0.66 mg | 6.6% |
Sól lub chlorek sodu | 0.96 mg | 0.12% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.72 g |
- w tym kwas masłowy | 0.21 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.18 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.14 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.1 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.23 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.81 g |
- w tym kwas palmitynowy | 4.91 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.95 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.61 g |
- w tym kwas oleinowy | 4.28 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.37 g |
- w tym kwas linolowy | 1.23 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.12 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.017 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.56 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |