Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : pizze naleśniki i ciasta na słono
tarta z łososiem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt tarta z łososiem dostarcza 215 kcal lub 899 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
tarta z łososiem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 8.53 g |
Węglowodany | 21 g |
- w tym cukry sucres | 1.63 g |
- w tym skrobia | 19.3 g |
- w tym błonnik | 1.4 g |
Lipidy | 10.5 g |
- w tym cholesterol | 20.9 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.3 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.65 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.04 g |
Woda | 55.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 49.9 μg | 6.24% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 1.83 mg | 2.29% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 2.59 μg | 51.8% |
Witamina E lub tokoferol | 1.47 mg | 12.25% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.07 mg | 6.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.14 mg | 10% |
Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.17 mg | 12.14% |
Witamina B9 | 20.1 μg | 10.05% |
Witamina B12 | 0.73 μg | 29.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 59.2 mg | 7.4% |
Chlorki | 462 mg | 57.75% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.63 mg | 4.5% |
Jod | 12.4 μg | 8.27% |
Magnez | 17.7 mg | 4.72% |
Mangan | 0.2 mg | 10% |
Fosfor | 111 mg | 15.86% |
Potas | 162 mg | 8.1% |
Selen | 10.3 μg | 18.73% |
Sód | 333 mg | - |
Cynk | 0.42 mg | 4.2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.84 mg | 0.11% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 6.3 g |
- w tym kwas masłowy | 0.064 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.07 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.047 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.035 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.1 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.4 g |
- w tym kwas palmitynowy | 4.86 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.72 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.65 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.65 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.04 g |
- w tym kwas linolowy | 0.75 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.13 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.01 g |
- w tym kwas EPA | 0.058 g |
- w tym kwas DHA | 0.091 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.67 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |