Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ziemniaki i inne bulwy
tapioka, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt tapioka dostarcza 354 kcal lub 1500 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
tapioka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.19 g |
Węglowodany | 87.8 g |
- w tym cukry sucres | 3.35 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.9 g |
Lipidy | 0.02 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.007 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.0045 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.0022 g |
Woda | 11 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.004 mg | 0.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0 mg | 0% |
Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
Witamina B5 | 0.14 mg | 2.33% |
Witamina B6 | 0.008 mg | 0.57% |
Witamina B9 | 4 μg | 2% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 20 mg | 2.5% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.02 | 2% |
Żelazo | 1.58 mg | 11.29% |
Jod | 2.7 μg | 1.8% |
Magnez | 1 mg | 0.27% |
Mangan | 0.11 mg | 5.5% |
Fosfor | 7 mg | 1% |
Potas | 11 mg | 0.55% |
Selen | 0.3 μg | 0.55% |
Sód | 1 mg | - |
Cynk | 0.12 mg | 1.2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0025 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.007 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 1.5E-6 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.000048 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.00022 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.0044 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.0024 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.0045 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.0036 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.0022 g |
- w tym kwas linolowy | 0.0012 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.00027 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 0.08 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |