Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania mięsne i drobiowe warzywne i z roślin strączkowych
tadżin z kurczaka, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt tadżin z kurczaka dostarcza 127 kcal lub 534 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
tadżin z kurczaka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 7.54 g |
Węglowodany | 14.4 g |
- w tym cukry sucres | 6.8 g |
- w tym skrobia | 2.3 g |
- w tym błonnik | 3 g |
Lipidy | 3.7 g |
- w tym cholesterol | 27.7 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.4 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.14 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1 g |
Woda | 73.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 152 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.27 mg | 10.58% |
Witamina K1 | 7.32 μg | 9.76% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.14 mg | 12.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.037 mg | 2.64% |
Witamina B3 lub PP | 2.3 mg | 14.38% |
Witamina B5 | 0.39 mg | 6.5% |
Witamina B6 | 0.096 mg | 6.86% |
Witamina B9 | 30.2 μg | 15.1% |
Witamina B12 | 0.075 μg | 3% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 18 mg | 2.25% |
Chlorki | 621 mg | 77.63% |
Miedź | 0.06 | 6% |
Żelazo | 0.45 mg | 3.21% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 17 mg | 4.53% |
Mangan | 0.13 mg | 6.5% |
Fosfor | 82 mg | 11.71% |
Potas | 220 mg | 11% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 466 mg | - |
Cynk | 0.46 mg | 4.6% |
Sól lub chlorek sodu | 1.17 mg | 0.15% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.4 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.011 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.016 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.29 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.082 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.14 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.14 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1 g |
- w tym kwas linolowy | 0.85 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.15 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.7 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |