Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania mięsne i drobiowe warzywne i z roślin strączkowych
tadżin z baraniny, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt tadżin z baraniny dostarcza 132 kcal lub 550 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
tadżin z baraniny: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 12.8 g |
Węglowodany | 4.5 g |
- w tym cukry sucres | 2.4 g |
- w tym skrobia | 2.1 g |
- w tym błonnik | < 1 g |
Lipidy | 6.83 g |
- w tym cholesterol | 57.8 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.73 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.25 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.52 g |
Woda | 73 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 4 μg | 0.5% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 700 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.71 mg | 5.92% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.07 mg | 6.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.16 mg | 11.43% |
Witamina B3 lub PP | 2.95 mg | 18.44% |
Witamina B5 | 0.23 mg | 3.83% |
Witamina B6 | 0.19 mg | 13.57% |
Witamina B9 | 24 μg | 12% |
Witamina B12 | 1.65 μg | 66% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 5.1 mg | 0.64% |
Chlorki | 583 mg | 72.88% |
Miedź | 0.1 | 10% |
Żelazo | 1.6 mg | 11.43% |
Jod | 2 μg | 1.33% |
Magnez | 14.7 mg | 3.92% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 102 mg | 14.57% |
Potas | 211 mg | 10.55% |
Selen | 1 μg | 1.82% |
Sód | 394 mg | - |
Cynk | 3 mg | 30% |
Sól lub chlorek sodu | 0.99 mg | 0.12% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.73 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.25 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.52 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.5 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |