Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : szynki gotowane
szynka z kością duszona, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt szynka z kością duszona dostarcza 238 kcal lub 992 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
szynka z kością duszona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 21.6 g |
Węglowodany | 0.3 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 16.8 g |
- w tym cholesterol | 62 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.98 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.88 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.81 g |
Woda | 58.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.7 μg | 14% |
Witamina E lub tokoferol | 0.36 mg | 3% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.6 mg | 54.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.22 mg | 15.71% |
Witamina B3 lub PP | 4.46 mg | 27.88% |
Witamina B5 | 0.46 mg | 7.67% |
Witamina B6 | 0.38 mg | 27.14% |
Witamina B9 | 3 μg | 1.5% |
Witamina B12 | 0.64 μg | 25.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 7 mg | 0.88% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.083 | 8.3% |
Żelazo | 0.87 mg | 6.21% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 19 mg | 5.07% |
Mangan | 0.014 mg | 0.7% |
Fosfor | 214 mg | 30.57% |
Potas | 286 mg | 14.3% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 1190 mg | - |
Cynk | 2.32 mg | 23.2% |
Sól lub chlorek sodu | 2.97 mg | 0.37% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 5.98 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.03 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.12 g |
- w tym kwas palmitynowy | 3.75 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.96 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.88 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.81 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 3.33 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |