Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa gotowane
szpinak z puszki odsączony, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt szpinak z puszki odsączony dostarcza 24.5 kcal lub 102 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
szpinak z puszki odsączony: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 2.81 g |
Węglowodany | 0.93 g |
- w tym cukry sucres | 0.4 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 2.4 g |
Lipidy | 0.5 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.081 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.013 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.21 g |
Woda | 91.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 5880 μg | - |
Witamina C | 14.3 mg | 17.88% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.25 mg | 10.42% |
Witamina K1 | 462 μg | 616% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.016 mg | 1.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.14 mg | 10% |
Witamina B3 lub PP | 0.39 mg | 2.44% |
Witamina B5 | 0.047 mg | 0.78% |
Witamina B6 | 0.1 mg | 7.14% |
Witamina B9 | 98 μg | 49% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 127 mg | 15.88% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.18 | 18% |
Żelazo | 2.3 mg | 16.43% |
Jod | 2.3 μg | 1.53% |
Magnez | 76 mg | 20.27% |
Mangan | 0.6 mg | 30% |
Fosfor | 44 mg | 6.29% |
Potas | 346 mg | 17.3% |
Selen | 1.35 μg | 2.45% |
Sód | 322 mg | - |
Cynk | 0.46 mg | 4.6% |
Sól lub chlorek sodu | 0.81 mg | 0.1% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.081 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.012 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.064 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.005 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.013 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.21 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0.07 g |
Popioły | 1.51 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |