Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa surowe
szczaw, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt szczaw dostarcza 23.4 kcal lub 97.8 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
szczaw: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.89 g |
Węglowodany | 1.6 g |
- w tym cukry sucres | 1.54 g |
- w tym skrobia | 0.055 g |
- w tym błonnik | 1.8 g |
Lipidy | 0.65 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.04 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.26 g |
Woda | 93 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 48 mg | 60% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.1 mg | 7.14% |
Witamina B3 lub PP | 0.5 mg | 3.13% |
Witamina B5 | 0.041 mg | 0.68% |
Witamina B6 | 0.12 mg | 8.57% |
Witamina B9 | 13 μg | 6.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 44 mg | 5.5% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.13 | 13% |
Żelazo | 2.4 mg | 17.14% |
Jod | 0.4 μg | 0.27% |
Magnez | 103 mg | 27.47% |
Mangan | 0.35 mg | 17.5% |
Fosfor | 63 mg | 9% |
Potas | 390 mg | 19.5% |
Selen | 0.9 μg | 1.64% |
Sód | 4 mg | - |
Cynk | 0.2 mg | 2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0094 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.04 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.26 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.1 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |