Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa suszone
suszone pomidory z olejem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt suszone pomidory z olejem dostarcza 189 kcal lub 786 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
suszone pomidory z olejem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 4.27 g |
Węglowodany | 13 g |
- w tym cukry sucres | 6.5 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 5.63 g |
Lipidy | 12.1 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.27 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.99 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.78 g |
Woda | 60.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 102 mg | 127.5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.19 mg | 17.27% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.38 mg | 27.14% |
Witamina B3 lub PP | 3.63 mg | 22.69% |
Witamina B5 | 0.48 mg | 8% |
Witamina B6 | 0.32 mg | 22.86% |
Witamina B9 | 23 μg | 11.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 47 mg | 5.88% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.47 | 47% |
Żelazo | 2.68 mg | 19.14% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 81 mg | 21.6% |
Mangan | 0.47 mg | 23.5% |
Fosfor | 139 mg | 19.86% |
Potas | 1570 mg | 78.5% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 1020 mg | - |
Cynk | 0.78 mg | 7.8% |
Sól lub chlorek sodu | 2.21 mg | 0.28% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.27 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.0078 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.0078 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.0078 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.0078 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.0078 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0061 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.98 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.28 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.99 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.78 g |
- w tym kwas linolowy | 3.77 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.012 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.0078 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0078 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0078 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 4.58 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |