Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : inne produkty rybne typu przystawki
surimi o smaku kraba w plasterkach lub wiórkach, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt surimi o smaku kraba w plasterkach lub wiórkach dostarcza 125 kcal lub 525 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
surimi o smaku kraba w plasterkach lub wiórkach: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 8.31 g |
Węglowodany | 11.8 g |
- w tym cukry sucres | 2.1 g |
- w tym skrobia | 9.7 g |
- w tym błonnik | < 0.33 g |
Lipidy | 4.92 g |
- w tym cholesterol | 10.8 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.38 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.95 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.12 g |
Woda | 72.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 28 μg | 3.5% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 1.1 mg | 9.17% |
Witamina K1 | 0.1 μg | 0.13% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.02 mg | 1.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.021 mg | 1.5% |
Witamina B3 lub PP | 0.22 mg | 1.38% |
Witamina B5 | 0.07 mg | 1.17% |
Witamina B6 | 0.03 mg | 2.14% |
Witamina B9 | 2 μg | 1% |
Witamina B12 | 0.71 μg | 28.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 19.9 mg | 2.49% |
Chlorki | 1010 mg | 126.25% |
Miedź | 0.04 | 4% |
Żelazo | 0.4 mg | 2.86% |
Jod | 10 μg | 6.67% |
Magnez | 11.5 mg | 3.07% |
Mangan | 0.0089 mg | 0.45% |
Fosfor | 44 mg | 6.29% |
Potas | 51.8 mg | 2.59% |
Selen | 8.3 μg | 15.09% |
Sód | 596 mg | - |
Cynk | 0.19 mg | 1.9% |
Sól lub chlorek sodu | 1.49 mg | 0.19% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.38 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.003 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.003 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.003 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.003 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.003 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.015 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.26 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.075 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.95 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.94 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.12 g |
- w tym kwas linolowy | 0.58 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.23 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.0077 g |
- w tym kwas EPA | 0.095 g |
- w tym kwas DHA | 0.2 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 2.15 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |