Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania z serem
suflet z serem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt suflet z serem dostarcza 185 kcal lub 771 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
suflet z serem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 10.9 g |
Węglowodany | 4.75 g |
- w tym cukry sucres | 2.15 g |
- w tym skrobia | 2.6 g |
- w tym błonnik | 1.15 g |
Lipidy | 13.4 g |
- w tym cholesterol | 118 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8.15 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.23 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.76 g |
Woda | 67.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 131 μg | 16.38% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 38 μg | - |
Witamina C | 1 mg | 1.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.6 mg | 5% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.24 mg | 17.14% |
Witamina B3 lub PP | 0.53 mg | 3.31% |
Witamina B5 | 0.58 mg | 9.67% |
Witamina B6 | 0.06 mg | 4.29% |
Witamina B9 | 20.1 μg | 10.05% |
Witamina B12 | 0.6 μg | 24% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 226 mg | 28.25% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.04 | 4% |
Żelazo | 0.6 mg | 4.29% |
Jod | 14.8 μg | 9.87% |
Magnez | 19.7 mg | 5.25% |
Mangan | 0.03 mg | 1.5% |
Fosfor | 196 mg | 28% |
Potas | 138 mg | 6.9% |
Selen | 4.74 μg | 8.62% |
Sód | 391 mg | - |
Cynk | 1.37 mg | 13.7% |
Sól lub chlorek sodu | 0.95 mg | 0.12% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 8.15 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.23 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.76 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.53 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |