Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sucharki i grzanki
suchar, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt suchar dostarcza 418 kcal lub 1770 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
suchar: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 9.24 g |
Węglowodany | 77.2 g |
- w tym cukry sucres | 6.55 g |
- w tym skrobia | 66.2 g |
- w tym błonnik | 4.86 g |
Lipidy | 6.53 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.85 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.5 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.11 g |
Woda | 0.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 53 μg | 6.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.35 μg | 7% |
Witamina E lub tokoferol | 0.77 mg | 6.42% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.26 mg | 23.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.12 mg | 8.57% |
Witamina B3 lub PP | 3.05 mg | 19.06% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.23 mg | 16.43% |
Witamina B9 | 128 μg | 64% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 23.4 mg | 2.93% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.14 | 14% |
Żelazo | 1.37 mg | 9.79% |
Jod | 7.72 μg | 5.15% |
Magnez | 43.2 mg | 11.52% |
Mangan | 0.67 mg | 33.5% |
Fosfor | 153 mg | 21.86% |
Potas | 250 mg | 12.5% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 589 mg | - |
Cynk | 0.79 mg | 7.9% |
Sól lub chlorek sodu | 1.5 mg | 0.19% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.85 g |
- w tym kwas masłowy | 0.025 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.04 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.02 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.015 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.12 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.13 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.78 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.3 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.5 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.09 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.11 g |
- w tym kwas linolowy | 0.96 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.096 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.003 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0.00048 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.87 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |