Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sosy solone
sos z czerwonego wina, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sos z czerwonego wina dostarcza 92 kcal lub 384 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sos z czerwonego wina: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.81 g |
Węglowodany | 7 g |
- w tym cukry sucres | 2.47 g |
- w tym skrobia | 2.66 g |
- w tym błonnik | 0.46 g |
Lipidy | 2.22 g |
- w tym cholesterol | 4.87 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.32 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.54 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.093 g |
Woda | 87.6 g |
Alkohol | 1.76 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 14.1 μg | 1.76% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 134 μg | - |
Witamina C | 2.5 mg | 3.13% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.028 μg | 0.56% |
Witamina E lub tokoferol | 0.46 mg | 3.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.022 mg | 2% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.073 mg | 5.21% |
Witamina B3 lub PP | 0.54 mg | 3.38% |
Witamina B5 | 0.088 mg | 1.47% |
Witamina B6 | 0.048 mg | 3.43% |
Witamina B9 | 9.62 μg | 4.81% |
Witamina B12 | 0.024 μg | 0.96% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 13.1 mg | 1.64% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.12 | 12% |
Żelazo | 0.56 mg | 4% |
Jod | 12.7 μg | 8.47% |
Magnez | 9.99 mg | 2.66% |
Mangan | 0.11 mg | 5.5% |
Fosfor | 19.3 mg | 2.76% |
Potas | 90 mg | 4.5% |
Selen | 0.15 μg | 0.27% |
Sód | 678 mg | - |
Cynk | 0.11 mg | 1.1% |
Sól lub chlorek sodu | 1.7 mg | 0.21% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.32 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.54 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.093 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.71 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |