Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sosy solone
sos vinaigrette 25-50% oleju, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sos vinaigrette 25-50% oleju dostarcza 250 kcal lub 1046 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sos vinaigrette 25-50% oleju: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.48 g |
Węglowodany | 3.64 g |
- w tym cukry sucres | 2.14 g |
- w tym skrobia | 0.9 g |
- w tym błonnik | 0.69 g |
Lipidy | 27.5 g |
- w tym cholesterol | < 0.7 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.67 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 13.9 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.36 g |
Woda | 68.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 185 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 1.8 μg | 36% |
Witamina E lub tokoferol | 7.46 mg | 62.17% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.026 mg | 2.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.01 mg | 0.71% |
Witamina B3 lub PP | 0.21 mg | 1.31% |
Witamina B5 | 0.13 mg | 2.17% |
Witamina B6 | < 0.01 mg | 0.71% |
Witamina B9 | 9.98 μg | 4.99% |
Witamina B12 | 0.15 μg | 6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 21 mg | 2.63% |
Chlorki | 1240 mg | 155% |
Miedź | < 0.01 | 1% |
Żelazo | 0.18 mg | 1.29% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 6.3 mg | 1.68% |
Mangan | 0.05 mg | 2.5% |
Fosfor | 15 mg | 2.14% |
Potas | 32 mg | 1.6% |
Selen | < 50 μg | 90.91% |
Sód | 793 mg | - |
Cynk | 0.08 mg | 0.8% |
Sól lub chlorek sodu | 1.99 mg | 0.25% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.67 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.013 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.013 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.013 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.013 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.013 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.013 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.21 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.5 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 13.9 g |
- w tym kwas oleinowy | 12.5 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.36 g |
- w tym kwas linolowy | 7.55 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 1.82 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.013 g |
- w tym kwas EPA | < 0.013 g |
- w tym kwas DHA | < 0.013 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.19 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |