Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sosy solone
sos słodko-kwańny, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sos słodko-kwańny dostarcza 71 kcal lub 297 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sos słodko-kwańny: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.55 g |
Węglowodany | 20.1 g |
- w tym cukry sucres | 15.9 g |
- w tym skrobia | 4.21 g |
- w tym błonnik | 0.97 g |
Lipidy | 0.2 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.063 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.095 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.035 g |
Woda | 78 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 6 mg | 7.5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.29 mg | 10.75% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.03 mg | 2.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.03 mg | 2.14% |
Witamina B3 lub PP | 0.53 mg | 3.31% |
Witamina B5 | 0.11 mg | 1.83% |
Witamina B6 | 0.07 mg | 5% |
Witamina B9 | 11 μg | 5.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 13 mg | 1.63% |
Chlorki | 877 mg | 109.63% |
Miedź | 0.14 | 14% |
Żelazo | 0.6 mg | 4.29% |
Jod | 2.6 μg | 1.73% |
Magnez | 12 mg | 3.2% |
Mangan | 0.12 mg | 6% |
Fosfor | 15 mg | 2.14% |
Potas | 48 mg | 2.4% |
Selen | 0.4 μg | 0.73% |
Sód | 406 mg | - |
Cynk | 0.11 mg | 1.1% |
Sól lub chlorek sodu | 1.01 mg | 0.13% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.063 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.0002 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.005 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.005 g |
- w tym kwas palmitynowy | < 0.005 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.043 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.095 g |
- w tym kwas oleinowy | < 0.005 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.035 g |
- w tym kwas linolowy | < 0.005 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | < 0.01 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.35 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |