Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sosy solone
sos pomidorowy z oliwkami, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sos pomidorowy z oliwkami dostarcza 108 kcal lub 450 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sos pomidorowy z oliwkami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.4 g |
Węglowodany | 7.5 g |
- w tym cukry sucres | 3.8 g |
- w tym skrobia | 0.5 g |
- w tym błonnik | 3.27 g |
Lipidy | 7.37 g |
- w tym cholesterol | < 0.7 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.9 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.69 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.67 g |
Woda | 82.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 1720 μg | - |
Witamina C | 3.75 mg | 4.69% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 3.72 mg | 31% |
Witamina K1 | 4.62 μg | 6.16% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.025 mg | 2.27% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.01 mg | 0.71% |
Witamina B3 lub PP | 3.26 mg | 20.38% |
Witamina B5 | 0.41 mg | 6.83% |
Witamina B6 | 0.06 mg | 4.29% |
Witamina B9 | 16.5 μg | 8.25% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 30 mg | 3.75% |
Chlorki | 782 mg | 97.75% |
Miedź | 0.09 | 9% |
Żelazo | 0.96 mg | 6.86% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 9.1 mg | 2.43% |
Mangan | 0.11 mg | 5.5% |
Fosfor | 30 mg | 4.29% |
Potas | 160 mg | 8% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 704 mg | - |
Cynk | 0.17 mg | 1.7% |
Sól lub chlorek sodu | 1.75 mg | 0.22% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.9 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.008 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.71 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.2 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.69 g |
- w tym kwas oleinowy | 4.51 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.67 g |
- w tym kwas linolowy | 1.62 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.05 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 2.04 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |