Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sosy solone
sos pomidorowy z mięsem lub boloński, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sos pomidorowy z mięsem lub boloński dostarcza 93.8 kcal lub 392 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sos pomidorowy z mięsem lub boloński: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 4.22 g |
Węglowodany | 7.27 g |
- w tym cukry sucres | 4.74 g |
- w tym skrobia | 1.7 g |
- w tym błonnik | 2.29 g |
Lipidy | 4.81 g |
- w tym cholesterol | 13.7 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.78 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.49 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.86 g |
Woda | 82.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 2 μg | 0.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 415 μg | - |
Witamina C | 7.55 mg | 9.44% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 1.88 mg | 15.67% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.25 mg | 22.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.057 mg | 4.07% |
Witamina B3 lub PP | 1.65 mg | 10.31% |
Witamina B5 | < 0.16 mg | 2.67% |
Witamina B6 | 0.19 mg | 13.57% |
Witamina B9 | 39 μg | 19.5% |
Witamina B12 | 0.31 μg | 12.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 22.9 mg | 2.86% |
Chlorki | 844 mg | 105.5% |
Miedź | 0.097 | 9.7% |
Żelazo | 0.68 mg | 4.86% |
Jod | 8 μg | 5.33% |
Magnez | 29.9 mg | 7.97% |
Mangan | 0.11 mg | 5.5% |
Fosfor | 40 mg | 5.71% |
Potas | 404 mg | 20.2% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 469 mg | - |
Cynk | 0.82 mg | 8.2% |
Sól lub chlorek sodu | 1.18 mg | 0.15% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.78 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.004 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.05 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.004 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.068 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.71 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.38 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.49 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.49 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.86 g |
- w tym kwas linolowy | 0.82 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.018 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.0036 g |
- w tym kwas EPA | 0.00085 g |
- w tym kwas DHA | < 0.005 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 2.02 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |