Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sosy solone
sos pomidorowy z grzybami, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sos pomidorowy z grzybami dostarcza 65.1 kcal lub 272 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sos pomidorowy z grzybami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.75 g |
Węglowodany | 7.61 g |
- w tym cukry sucres | 4.66 g |
- w tym skrobia | < 0.35 g |
- w tym błonnik | 2.3 g |
Lipidy | 2.56 g |
- w tym cholesterol | < 0.7 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.25 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.39 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.86 g |
Woda | 86.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 1070 μg | - |
Witamina C | 8.54 mg | 10.68% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 2.07 mg | 17.25% |
Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.03 mg | 2.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.02 mg | 1.43% |
Witamina B3 lub PP | 2.22 mg | 13.88% |
Witamina B5 | 0.16 mg | 2.67% |
Witamina B6 | 0.062 mg | 4.43% |
Witamina B9 | 34.5 μg | 17.25% |
Witamina B12 | 0.074 μg | 2.96% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 12 mg | 1.5% |
Chlorki | 855 mg | 106.88% |
Miedź | 0.07 | 7% |
Żelazo | 0.44 mg | 3.14% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 14 mg | 3.73% |
Mangan | 0.15 mg | 7.5% |
Fosfor | 32 mg | 4.57% |
Potas | 150 mg | 7.5% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 423 mg | - |
Cynk | 0.18 mg | 1.8% |
Sól lub chlorek sodu | 1.07 mg | 0.13% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.25 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.008 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.12 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.06 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.39 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.38 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.86 g |
- w tym kwas linolowy | 0.86 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | < 0.01 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.9 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |