Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sosy solone
sos pomidorowy z cebulą, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sos pomidorowy z cebulą dostarcza 78.8 kcal lub 328 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sos pomidorowy z cebulą: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.52 g |
Węglowodany | 7.69 g |
- w tym cukry sucres | 5.44 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 2.17 g |
Lipidy | 4.18 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.49 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.88 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.62 g |
Woda | 84.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 259 μg | - |
Witamina C | 5.45 mg | 6.81% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.44 mg | 12% |
Witamina K1 | 2.8 μg | 3.73% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.027 mg | 2.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.093 mg | 6.64% |
Witamina B3 lub PP | 0.86 mg | 5.38% |
Witamina B5 | 0.31 mg | 5.17% |
Witamina B6 | 0.079 mg | 5.64% |
Witamina B9 | 9 μg | 4.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 24.4 mg | 3.05% |
Chlorki | 551 mg | 68.88% |
Miedź | 0.098 | 9.8% |
Żelazo | 0.58 mg | 4.14% |
Jod | 13 μg | 8.67% |
Magnez | 24.7 mg | 6.59% |
Mangan | 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 26 mg | 3.71% |
Potas | 553 mg | 27.65% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 467 mg | - |
Cynk | 0.17 mg | 1.7% |
Sól lub chlorek sodu | 1.17 mg | 0.15% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.49 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.005 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.064 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.005 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.0065 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0017 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0017 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.12 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.092 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.88 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.75 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.62 g |
- w tym kwas linolowy | 0.63 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.038 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | < 0.005 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.88 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |