Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : konserwy rybne
sos pomidorowy pilchardowy z odwodnionń puszkń, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sos pomidorowy pilchardowy z odwodnionń puszkń dostarcza 168 kcal lub 698 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sos pomidorowy pilchardowy z odwodnionń puszkń: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 14.9 g |
Węglowodany | 2.28 g |
- w tym cukry sucres | 1 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 11 g |
- w tym cholesterol | 56 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.35 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.19 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.4 g |
Woda | 70 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 7 μg | 0.88% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | traces mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 14 μg | 280% |
Witamina E lub tokoferol | 2.5 mg | 20.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.01 mg | 0.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.33 mg | 23.57% |
Witamina B3 lub PP | 5.9 mg | 36.88% |
Witamina B5 | 0.85 mg | 14.17% |
Witamina B6 | 0.27 mg | 19.29% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 13 μg | 520% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 250 mg | 31.25% |
Chlorki | 520 mg | 65% |
Miedź | 0.16 | 16% |
Żelazo | 2.5 mg | 17.86% |
Jod | 64 μg | 42.67% |
Magnez | 29 mg | 7.73% |
Mangan | 0.11 mg | 5.5% |
Fosfor | 280 mg | 40% |
Potas | 310 mg | 15.5% |
Selen | 30 μg | 54.55% |
Sód | 400 mg | - |
Cynk | 1.3 mg | 13% |
Sól lub chlorek sodu | 1 mg | 0.13% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.35 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.3 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.9 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.4 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.19 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.4 g |
- w tym kwas linolowy | 0.12 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.07 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.84 g |
- w tym kwas DHA | 2.3 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.87 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |