Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryby i płazy surowe
sola, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sola dostarcza 77.3 kcal lub 328 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sola: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 18 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 0.6 g |
- w tym cholesterol | 51.8 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.13 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.16 g |
Woda | 80.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 5 μg | 0.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | traces mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.75 μg | 15% |
Witamina E lub tokoferol | 0.47 mg | 3.92% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.046 mg | 4.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.077 mg | 5.5% |
Witamina B3 lub PP | 3.51 mg | 21.94% |
Witamina B5 | 0.24 mg | 4% |
Witamina B6 | 0.26 mg | 18.57% |
Witamina B9 | 10 μg | 5% |
Witamina B12 | 1.91 μg | 76.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 22.5 mg | 2.81% |
Chlorki | 142 mg | 17.75% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.35 mg | 2.5% |
Jod | 88.2 μg | 58.8% |
Magnez | 26.9 mg | 7.17% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 170 mg | 24.29% |
Potas | 349 mg | 17.45% |
Selen | 23 μg | 41.82% |
Sód | 76.3 mg | - |
Cynk | 0.42 mg | 4.2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.19 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.13 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.009 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.082 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.026 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.037 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.16 g |
- w tym kwas linolowy | 0.003 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.00052 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.057 g |
- w tym kwas EPA | 0.019 g |
- w tym kwas DHA | 0.081 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.26 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |