Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : soki
sok z marchwi 100% soku, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sok z marchwi 100% soku dostarcza 25 kcal lub 105 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sok z marchwi 100% soku: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.4 g |
Węglowodany | 6.55 g |
- w tym cukry sucres | 5.95 g |
- w tym skrobia | traces g |
- w tym błonnik | 0.33 g |
Lipidy | 0.1 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.037 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.0025 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.041 g |
Woda | 88.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 9300 μg | - |
Witamina C | 8.5 mg | 10.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.16 mg | 9.67% |
Witamina K1 | 15.5 μg | 20.67% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.092 mg | 8.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.055 mg | 3.93% |
Witamina B3 lub PP | 0.39 mg | 2.44% |
Witamina B5 | 0.23 mg | 3.83% |
Witamina B6 | 0.22 mg | 15.71% |
Witamina B9 | 4 μg | 2% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 13.6 mg | 1.7% |
Chlorki | 45.6 mg | 5.7% |
Miedź | 0.051 | 5.1% |
Żelazo | 0.46 mg | 3.29% |
Jod | 2 μg | 1.33% |
Magnez | 8.75 mg | 2.33% |
Mangan | 0.071 mg | 3.55% |
Fosfor | 25.6 mg | 3.66% |
Potas | 210 mg | 10.5% |
Selen | < 2.2 μg | 4% |
Sód | 42.5 mg | - |
Cynk | 0.086 mg | 0.86% |
Sól lub chlorek sodu | 0.1 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.037 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.002 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.001 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.023 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.0015 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.0025 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.002 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.041 g |
- w tym kwas linolowy | 0.036 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0052 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.78 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |