Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : soki
sok wieloowocowy 100% soku, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sok wieloowocowy 100% soku dostarcza 40 kcal lub 167 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sok wieloowocowy 100% soku: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.47 g |
Węglowodany | 11.4 g |
- w tym cukry sucres | 10.9 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.43 g |
Lipidy | 0.1 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.04 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
Woda | 87 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 146 μg | - |
Witamina C | 19.4 mg | 24.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.1 mg | 9.17% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.14 mg | 12.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.26 mg | 18.57% |
Witamina B3 lub PP | 1.18 mg | 7.38% |
Witamina B5 | 0.38 mg | 6.33% |
Witamina B6 | 0.22 mg | 15.71% |
Witamina B9 | 25.5 μg | 12.75% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 8.8 mg | 1.1% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.05 | 5% |
Żelazo | 0.1 mg | 0.71% |
Jod | 10 μg | 6.67% |
Magnez | 7.8 mg | 2.08% |
Mangan | 0.2 mg | 10% |
Fosfor | 12.4 mg | 1.77% |
Potas | 163 mg | 8.15% |
Selen | 0.5 μg | 0.91% |
Sód | 7.57 mg | - |
Cynk | 0.05 mg | 0.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.019 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.04 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.21 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |