Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : soki
sok wieloowocowy 100% soku multiwitaminowy, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sok wieloowocowy 100% soku multiwitaminowy dostarcza 49 kcal lub 205 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sok wieloowocowy 100% soku multiwitaminowy: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.48 g |
Węglowodany | 11.3 g |
- w tym cukry sucres | 11 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.25 g |
Lipidy | 0.1 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
Woda | 86.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 380 μg | - |
Witamina C | 24 mg | 30% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 2 mg | 16.67% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.24 mg | 21.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.32 mg | 22.86% |
Witamina B3 lub PP | 0.29 mg | 1.81% |
Witamina B5 | 0.095 mg | 1.58% |
Witamina B6 | 0.33 mg | 23.57% |
Witamina B9 | 30.5 μg | 15.25% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 7.27 mg | 0.91% |
Chlorki | < 60 mg | 7.5% |
Miedź | 0.018 | 1.8% |
Żelazo | 0.12 mg | 0.86% |
Jod | 1 μg | 0.67% |
Magnez | 9.18 mg | 2.45% |
Mangan | 0.16 mg | 8% |
Fosfor | 10 mg | 1.43% |
Potas | 149 mg | 7.45% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 1.5 mg | - |
Cynk | 0.036 mg | 0.36% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0038 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.31 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |