Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : soki
sok pomidorowy 100% soku solony 6 g / l, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sok pomidorowy 100% soku solony 6 g / l dostarcza 19.1 kcal lub 80.9 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sok pomidorowy 100% soku solony 6 g / l: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.88 g |
Węglowodany | 3.07 g |
- w tym cukry sucres | 3.06 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.56 g |
Lipidy | 0.11 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.07 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.0075 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.025 g |
Woda | 93.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 270 μg | - |
Witamina C | 40 mg | 50% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.53 mg | 4.42% |
Witamina K1 | 5.1 μg | 6.8% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.047 mg | 4.27% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.031 mg | 2.21% |
Witamina B3 lub PP | 0.67 mg | 4.19% |
Witamina B5 | 0.25 mg | 4.17% |
Witamina B6 | 0.11 mg | 7.86% |
Witamina B9 | 13 μg | 6.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 5.1 mg | 0.64% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.086 | 8.6% |
Żelazo | 0.43 mg | 3.07% |
Jod | 0.2 μg | 0.13% |
Magnez | 13.7 mg | 3.65% |
Mangan | 0.09 mg | 4.5% |
Fosfor | 20.3 mg | 2.9% |
Potas | 302 mg | 15.1% |
Selen | 0.3 μg | 0.55% |
Sód | 231 mg | - |
Cynk | 0.23 mg | 2.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.6 mg | 0.08% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.07 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.007 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.0015 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.0075 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.006 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.025 g |
- w tym kwas linolowy | 0.022 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.002 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0.4 g |
Popioły | 1.08 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |