Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : soki
sok jabłkowy 100% soku, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sok jabłkowy 100% soku dostarcza 43.6 kcal lub 185 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sok jabłkowy 100% soku: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.17 g |
Węglowodany | 10 g |
- w tym cukry sucres | 9.6 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.23 g |
Lipidy | 0.14 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.046 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.006 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.039 g |
Woda | 88.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 7 μg | - |
Witamina C | 14.5 mg | 18.13% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.01 mg | 0.08% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.013 mg | 1.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.01 mg | 0.71% |
Witamina B3 lub PP | 0.052 mg | 0.33% |
Witamina B5 | 0.045 mg | 0.75% |
Witamina B6 | 0.042 mg | 3% |
Witamina B9 | 7.04 μg | 3.52% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 38 mg | 4.75% |
Chlorki | < 60 mg | 7.5% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.3 mg | 2.14% |
Jod | 1 μg | 0.67% |
Magnez | 28 mg | 7.47% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 58.4 mg | 8.34% |
Potas | 690 mg | 34.5% |
Selen | 0.1 μg | 0.18% |
Sód | 13.3 mg | - |
Cynk | < 0.1 mg | 1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.022 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.046 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.001 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.018 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.002 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.006 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.039 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0.6 g |
Popioły | 0.58 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |