Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : rośliny strączkowe gotowane
soczewica gotowana z puszki odsączona, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt soczewica gotowana z puszki odsączona dostarcza 87.3 kcal lub 368 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
soczewica gotowana z puszki odsączona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.16 g |
Węglowodany | 12.2 g |
- w tym cukry sucres | 0.42 g |
- w tym skrobia | 10.2 g |
- w tym błonnik | 4 g |
Lipidy | 0.64 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.14 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.14 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.28 g |
Woda | 73.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 25 μg | - |
Witamina C | traces mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.19 mg | 1.58% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.083 mg | 7.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.043 mg | 3.07% |
Witamina B3 lub PP | 0.43 mg | 2.69% |
Witamina B5 | 0.2 mg | 3.33% |
Witamina B6 | 0.12 mg | 8.57% |
Witamina B9 | 11 μg | 5.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 21 mg | 2.63% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.12 | 12% |
Żelazo | 1.67 mg | 11.93% |
Jod | 3 μg | 2% |
Magnez | 15.8 mg | 4.21% |
Mangan | 0.4 mg | 20% |
Fosfor | 82.7 mg | 11.81% |
Potas | 178 mg | 8.9% |
Selen | 2.8 μg | 5.09% |
Sód | 230 mg | - |
Cynk | 0.55 mg | 5.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.59 mg | 0.07% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.14 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.0005 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.00078 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0039 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.11 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.022 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.14 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.14 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.28 g |
- w tym kwas linolowy | 0.22 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.055 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.00028 g |
- w tym kwas EPA | 0.00049 g |
- w tym kwas DHA | 0.00031 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.34 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |