Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania mięsne i drobiowe warzywne i z roślin strączkowych
soczewica gotowana z kiełbasą, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt soczewica gotowana z kiełbasą dostarcza 118 kcal lub 494 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
soczewica gotowana z kiełbasą: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 8.24 g |
Węglowodany | 8.89 g |
- w tym cukry sucres | 1.51 g |
- w tym skrobia | 6.3 g |
- w tym błonnik | 2.83 g |
Lipidy | 4.87 g |
- w tym cholesterol | 27 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.89 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.97 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.6 g |
Woda | 73.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 280 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.39 mg | 3.25% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.24 mg | 21.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.075 mg | 5.36% |
Witamina B3 lub PP | 1.5 mg | 9.38% |
Witamina B5 | 0.23 mg | 3.83% |
Witamina B6 | 0.14 mg | 10% |
Witamina B9 | 22.9 μg | 11.45% |
Witamina B12 | 0.13 μg | 5.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 20 mg | 2.5% |
Chlorki | 610 mg | 76.25% |
Miedź | 0.2 | 20% |
Żelazo | 1.8 mg | 12.86% |
Jod | 2 μg | 1.33% |
Magnez | 19.4 mg | 5.17% |
Mangan | 0.3 mg | 15% |
Fosfor | 145 mg | 20.71% |
Potas | 167 mg | 8.35% |
Selen | 2.8 μg | 5.09% |
Sód | 384 mg | - |
Cynk | 1.2 mg | 12% |
Sól lub chlorek sodu | 0.98 mg | 0.12% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.89 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.004 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.05 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.004 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.056 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.48 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.97 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.6 g |
- w tym kwas linolowy | 0.56 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.041 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.64 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |