Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : inne tłuszcze zwierzęce
smalec, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt smalec dostarcza 897 kcal lub 3690 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
smalec: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 99.7 g |
- w tym cholesterol | 95 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 42.5 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 41.5 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.72 g |
Woda | 0.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 9 μg | 1.13% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 2.5 μg | 50% |
Witamina E lub tokoferol | 0.5 mg | 4.17% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0 mg | 0% |
Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.02 mg | 1.43% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 1 mg | 0.13% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.02 | 2% |
Żelazo | 0.08 mg | 0.57% |
Jod | 1.15 μg | 0.77% |
Magnez | 1 mg | 0.27% |
Mangan | 0.014 mg | 0.7% |
Fosfor | 3 mg | 0.43% |
Potas | 1 mg | 0.05% |
Selen | 6.9 μg | 12.55% |
Sód | 2 mg | - |
Cynk | 0.11 mg | 1.1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.005 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 42.5 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.13 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.42 g |
- w tym kwas mirystynowy | 1.56 g |
- w tym kwas palmitynowy | 24.4 g |
- w tym kwas stearynowy | 15.3 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 41.5 g |
- w tym kwas oleinowy | 33.8 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.72 g |
- w tym kwas linolowy | 8.64 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.85 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.13 g |
- w tym kwas EPA | 0.015 g |
- w tym kwas DHA | 0.044 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |