Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : słoiczki i dania dla niemowląt
słoiczek warzywny dla niemowląt 4/6 miesięcy, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt słoiczek warzywny dla niemowląt 4/6 miesięcy dostarcza 26.3 kcal lub 110 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
słoiczek warzywny dla niemowląt 4/6 miesięcy: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.9 g |
Węglowodany | 3.8 g |
- w tym cukry sucres | 3.7 g |
- w tym skrobia | < 0.35 g |
- w tym błonnik | 2.6 g |
Lipidy | < 0.5 g |
- w tym cholesterol | < 700 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | < 0.0002 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.0002 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.0002 g |
Woda | 92.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 1720 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.018 μg | 0.36% |
Witamina E lub tokoferol | 0.79 mg | 6.58% |
Witamina K1 | 1.17 μg | 1.56% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.023 mg | 2.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.01 mg | 0.71% |
Witamina B3 lub PP | 0.96 mg | 6% |
Witamina B5 | 0.17 mg | 2.83% |
Witamina B6 | 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | 7.27 μg | 3.64% |
Witamina B12 | 0.069 μg | 2.76% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 18 mg | 2.25% |
Chlorki | 21.8 mg | 2.73% |
Miedź | 0.033 | 3.3% |
Żelazo | 0.22 mg | 1.57% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 8.83 mg | 2.35% |
Mangan | 0.11 mg | 5.5% |
Fosfor | 24 mg | 3.43% |
Potas | 135 mg | 6.75% |
Selen | < 1 μg | 1.82% |
Sód | 20 mg | - |
Cynk | 0.18 mg | 1.8% |
Sól lub chlorek sodu | 0.05 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | < 0.0002 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas palmitynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas stearynowy | < 0.0002 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.0002 g |
- w tym kwas oleinowy | < 0.0002 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.0002 g |
- w tym kwas linolowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0002 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0002 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 0.37 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |