Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : desery owocowe dla niemowląt
słoiczek owocowy dla niemowląt z bananem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt słoiczek owocowy dla niemowląt z bananem dostarcza 61 kcal lub 256 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
słoiczek owocowy dla niemowląt z bananem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.6 g |
Węglowodany | 12.4 g |
- w tym cukry sucres | 12 g |
- w tym skrobia | < 0.35 g |
- w tym błonnik | 2.3 g |
Lipidy | < 0.5 g |
- w tym cholesterol | < 700 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | < 0.0002 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.0002 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.0002 g |
Woda | 84 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 39.2 μg | - |
Witamina C | 18.2 mg | 22.75% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.79 mg | 6.58% |
Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.25 mg | 22.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.07 mg | 5% |
Witamina B3 lub PP | 0.93 mg | 5.81% |
Witamina B5 | 0.37 mg | 6.17% |
Witamina B6 | 0.11 mg | 7.86% |
Witamina B9 | 27.6 μg | 13.8% |
Witamina B12 | 0.016 μg | 0.64% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 10.3 mg | 1.29% |
Chlorki | 15.5 mg | 1.94% |
Miedź | 0.058 | 5.8% |
Żelazo | 0.15 mg | 1.07% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 9.84 mg | 2.62% |
Mangan | 0.12 mg | 6% |
Fosfor | 14 mg | 2% |
Potas | 150 mg | 7.5% |
Selen | < 1 μg | 1.82% |
Sód | 1.47 mg | - |
Cynk | 0.061 mg | 0.61% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0042 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | < 0.0002 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas palmitynowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas stearynowy | < 0.0002 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.0002 g |
- w tym kwas oleinowy | < 0.0002 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.0002 g |
- w tym kwas linolowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.0002 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0002 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0002 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.33 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |