Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : bułki i bułeczki
słodka bułka z nadzieniem jabłkowym, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt słodka bułka z nadzieniem jabłkowym dostarcza 339 kcal lub 1410 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
słodka bułka z nadzieniem jabłkowym: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 4.17 g |
Węglowodany | 36.8 g |
- w tym cukry sucres | 11.2 g |
- w tym skrobia | 25.2 g |
- w tym błonnik | 3.1 g |
Lipidy | 18.7 g |
- w tym cholesterol | 45.6 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 10.3 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.92 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.21 g |
Woda | 36.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 99 μg | 12.38% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 63.6 μg | - |
Witamina C | 5.72 mg | 7.15% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.34 μg | 6.8% |
Witamina E lub tokoferol | 1.21 mg | 10.08% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.083 mg | 7.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.013 mg | 0.93% |
Witamina B3 lub PP | 0.69 mg | 4.31% |
Witamina B5 | 0.078 mg | 1.3% |
Witamina B6 | 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | 4.3 μg | 2.15% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 33 mg | 4.13% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.066 | 6.6% |
Żelazo | 0.7 mg | 5% |
Jod | 7.24 μg | 4.83% |
Magnez | 10 mg | 2.67% |
Mangan | 0.18 mg | 9% |
Fosfor | 150 mg | 21.43% |
Potas | 110 mg | 5.5% |
Selen | 1.3 μg | 2.36% |
Sód | 340 mg | - |
Cynk | 0.3 mg | 3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.87 mg | 0.11% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 10.3 g |
- w tym kwas masłowy | 0.38 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.35 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.26 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.18 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.54 g |
- w tym kwas mirystynowy | 1.35 g |
- w tym kwas palmitynowy | 5.96 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.28 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.92 g |
- w tym kwas oleinowy | 3.92 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.21 g |
- w tym kwas linolowy | 1.15 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.061 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.02 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |