Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : owoce surowe
śliwka, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt śliwka dostarcza 48 kcal lub 203 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
śliwka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.66 g |
Węglowodany | 9.41 g |
- w tym cukry sucres | 9.29 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 1.96 g |
Lipidy | 0.29 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.038 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.076 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
Woda | 85.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 190 μg | - |
Witamina C | 7.25 mg | 9.06% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.33 mg | 2.75% |
Witamina K1 | 6.4 μg | 8.53% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.024 mg | 2.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.026 mg | 1.86% |
Witamina B3 lub PP | 0.41 mg | 2.56% |
Witamina B5 | 0.14 mg | 2.33% |
Witamina B6 | 0.037 mg | 2.64% |
Witamina B9 | 4 μg | 2% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 7.29 mg | 0.91% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.06 | 6% |
Żelazo | 0.16 mg | 1.14% |
Jod | 0.4 μg | 0.27% |
Magnez | 6 mg | 1.6% |
Mangan | 0.076 mg | 3.8% |
Fosfor | 17.8 mg | 2.54% |
Potas | 149 mg | 7.45% |
Selen | 0.11 μg | 0.2% |
Sód | 3 mg | - |
Cynk | 0.096 mg | 0.96% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0075 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.038 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.029 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.0085 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.076 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.017 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
- w tym kwas linolowy | 0.07 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.035 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 1.27 g |
Popioły | 0.49 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |