Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : inne produkty rybne typu przystawki
ślimak gotowany z masłem pietruszkowym, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ślimak gotowany z masłem pietruszkowym dostarcza 277 kcal lub 1150 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ślimak gotowany z masłem pietruszkowym: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 12.9 g |
Węglowodany | 2.26 g |
- w tym cukry sucres | 1.02 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 1.69 g |
Lipidy | 23.7 g |
- w tym cholesterol | 225 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 14.8 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.63 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.85 g |
Woda | 57.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 131 μg | 16.38% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 10.4 μg | 13.87% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.065 mg | 5.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.04 mg | 2.86% |
Witamina B3 lub PP | 0.2 mg | 1.25% |
Witamina B5 | 0.25 mg | 4.17% |
Witamina B6 | 0.069 mg | 4.93% |
Witamina B9 | 14.1 μg | 7.05% |
Witamina B12 | 0.26 μg | 10.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 0 mg | 0% |
Chlorki | 992 mg | 124% |
Miedź | 2.3 | 230% |
Żelazo | 2.5 mg | 17.86% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 35 mg | 9.33% |
Mangan | 0.34 mg | 17% |
Fosfor | 150 mg | 21.43% |
Potas | 89 mg | 4.45% |
Selen | < 50 μg | 90.91% |
Sód | 665 mg | - |
Cynk | 1.2 mg | 12% |
Sól lub chlorek sodu | 1.66 mg | 0.21% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 14.8 g |
- w tym kwas masłowy | 0.85 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.62 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.53 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.3 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.75 g |
- w tym kwas mirystynowy | 2.39 g |
- w tym kwas palmitynowy | 6.76 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.18 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.63 g |
- w tym kwas oleinowy | 4.44 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.85 g |
- w tym kwas linolowy | 0.41 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.11 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.064 g |
- w tym kwas EPA | 0.021 g |
- w tym kwas DHA | < 0.011 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 3.19 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |