Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
Kategoria produktów : ryby i płazy gotowane
![]() |
śledź świeży z rusztu, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt śledź świeży z rusztu dostarcza 196 kcal lub 820 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
śledź świeży z rusztu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 23 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 11.6 g |
- w tym cholesterol | 77 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.32 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.52 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.27 g |
Woda | 64.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 36 μg | 4.5% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0.7 mg | 0.88% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 5.4 μg | 108% |
Witamina E lub tokoferol | 1.37 mg | 11.42% |
Witamina K1 | 0.1 μg | 0.13% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.11 mg | 10% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.3 mg | 21.43% |
Witamina B3 lub PP | 4.12 mg | 25.75% |
Witamina B5 | 0.74 mg | 12.33% |
Witamina B6 | 0.35 mg | 25% |
Witamina B9 | 12 μg | 6% |
Witamina B12 | 13.1 μg | 524% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 74 mg | 9.25% |
Chlorki | 220 mg | 27.5% |
Miedź | 0.12 | 12% |
Żelazo | 1.41 mg | 10.07% |
Jod | 52.5 μg | 35% |
Magnez | 41 mg | 10.93% |
Mangan | 0.04 mg | 2% |
Fosfor | 303 mg | 43.29% |
Potas | 419 mg | 20.95% |
Selen | 46 μg | 83.64% |
Sód | 115 mg | - |
Cynk | 1.27 mg | 12.7% |
Sól lub chlorek sodu | 0.29 mg | 0.04% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.32 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.013 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.63 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.55 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.12 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.52 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.27 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 1.05 g |
- w tym kwas DHA | 1.23 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.87 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |