Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryby i płazy surowe
sieja, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sieja dostarcza 113 kcal lub 475 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sieja: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 19.1 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 4.08 g |
- w tym cholesterol | 54.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.51 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.13 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.22 g |
Woda | 75 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 36 μg | 4.5% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 12 μg | 240% |
Witamina E lub tokoferol | 0.2 mg | 1.67% |
Witamina K1 | 0.1 μg | 0.13% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.14 mg | 12.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.12 mg | 8.57% |
Witamina B3 lub PP | 3 mg | 18.75% |
Witamina B5 | 0.75 mg | 12.5% |
Witamina B6 | 0.3 mg | 21.43% |
Witamina B9 | 15 μg | 7.5% |
Witamina B12 | 1 μg | 40% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 26 mg | 3.25% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.072 | 7.2% |
Żelazo | 0.37 mg | 2.64% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 33 mg | 8.8% |
Mangan | 0.067 mg | 3.35% |
Fosfor | 270 mg | 38.57% |
Potas | 317 mg | 15.85% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 51 mg | - |
Cynk | 0.99 mg | 9.9% |
Sól lub chlorek sodu | 0.13 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.51 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.062 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.34 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.11 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.13 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.22 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.31 g |
- w tym kwas DHA | 0.91 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.12 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |