Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : inne specjalności delikatesowe
serwolatka, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt serwolatka dostarcza 274 kcal lub 1130 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
serwolatka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 11.9 g |
Węglowodany | 0.63 g |
- w tym cukry sucres | 0.63 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.4 g |
Lipidy | 24.8 g |
- w tym cholesterol | 66.8 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9.37 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.91 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.34 g |
Woda | 61.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 3 μg | 0.38% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 18.1 mg | 22.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.56 mg | 4.67% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.21 mg | 19.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.11 mg | 7.86% |
Witamina B3 lub PP | 3.43 mg | 21.44% |
Witamina B5 | 0.43 mg | 7.17% |
Witamina B6 | 0.17 mg | 12.14% |
Witamina B9 | 32.9 μg | 16.45% |
Witamina B12 | 0.61 μg | 24.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 32.6 mg | 4.08% |
Chlorki | 1340 mg | 167.5% |
Miedź | 0.11 | 11% |
Żelazo | 0.5 mg | 3.57% |
Jod | 37.9 μg | 25.27% |
Magnez | 20.4 mg | 5.44% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 197 mg | 28.14% |
Potas | 187 mg | 9.35% |
Selen | < 5 μg | 9.09% |
Sód | 763 mg | - |
Cynk | 1 mg | 10% |
Sól lub chlorek sodu | 1.95 mg | 0.24% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 9.37 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.021 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.025 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.36 g |
- w tym kwas palmitynowy | 6.21 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.75 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.91 g |
- w tym kwas oleinowy | 9.91 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.34 g |
- w tym kwas linolowy | 3.28 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.27 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.045 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.92 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |