Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciasta i ciastka słodzone
sernik, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sernik dostarcza 257 kcal lub 1070 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sernik: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.7 g |
Węglowodany | 21.9 g |
- w tym cukry sucres | 19.5 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.7 g |
Lipidy | 15.7 g |
- w tym cholesterol | 55 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.88 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.59 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.1 g |
Woda | 54.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 156 μg | 19.5% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 34 μg | - |
Witamina C | 0.4 mg | 0.5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.56 mg | 4.67% |
Witamina K1 | 4.4 μg | 5.87% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.028 mg | 2.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.19 mg | 13.57% |
Witamina B3 lub PP | 0.2 mg | 1.25% |
Witamina B5 | 0.57 mg | 9.5% |
Witamina B6 | 0.052 mg | 3.71% |
Witamina B9 | 15 μg | 7.5% |
Witamina B12 | 0.17 μg | 6.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 51 mg | 6.38% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.02 | 2% |
Żelazo | 0.63 mg | 4.5% |
Jod | 10 μg | 6.67% |
Magnez | 11 mg | 2.93% |
Mangan | 0.14 mg | 7% |
Fosfor | 93 mg | 13.29% |
Potas | 90 mg | 4.5% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 200 mg | - |
Cynk | 0.51 mg | 5.1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.5 mg | 0.06% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 5.88 g |
- w tym kwas masłowy | 0.22 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.15 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.082 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.073 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.13 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.78 g |
- w tym kwas palmitynowy | 2.93 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.53 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.59 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.1 g |
- w tym kwas linolowy | 0.53 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.03 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0.005 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.79 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |