Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sery topione
serek topiony w plasterkach, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt serek topiony w plasterkach dostarcza 225 kcal lub 941 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
serek topiony w plasterkach: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 14.6 g |
Węglowodany | 5 g |
- w tym cukry sucres | 5 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 20.2 g |
- w tym cholesterol | 60 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.52 g |
Woda | 52.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 161 μg | 20.13% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.53 mg | 4.42% |
Witamina K1 | 1.39 μg | 1.85% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.1 mg | 9.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.37 mg | 26.43% |
Witamina B3 lub PP | < 0.1 mg | 0.63% |
Witamina B5 | 0.44 mg | 7.33% |
Witamina B6 | 0.031 mg | 2.21% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 0.56 μg | 22.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 490 mg | 61.25% |
Chlorki | 1080 mg | 135% |
Miedź | 0.02 | 2% |
Żelazo | 0.12 mg | 0.86% |
Jod | 24 μg | 16% |
Magnez | 25 mg | 6.67% |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% |
Fosfor | 840 mg | 120% |
Potas | 370 mg | 18.5% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 1240 mg | - |
Cynk | 1.8 mg | 18% |
Sól lub chlorek sodu | 3.1 mg | 0.39% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 12 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.006 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.52 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.34 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.23 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.65 g |
- w tym kwas mirystynowy | 2.18 g |
- w tym kwas palmitynowy | 5.96 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.99 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.52 g |
- w tym kwas linolowy | 0.4 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.11 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.019 g |
- w tym kwas EPA | < 0.019 g |
- w tym kwas DHA | < 0.019 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 5.3 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |