Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sery topione
serek topiony w kostkach ok. 20% tłuszczu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt serek topiony w kostkach ok. 20% tłuszczu dostarcza 277 kcal lub 1150 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
serek topiony w kostkach ok. 20% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 12.9 g |
Węglowodany | 6.46 g |
- w tym cukry sucres | 6.46 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 21.4 g |
- w tym cholesterol | 59.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 14.3 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.32 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.64 g |
Woda | 52.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 223 μg | 27.88% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.25 μg | 5% |
Witamina E lub tokoferol | 0.63 mg | 5.25% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.09 mg | 8.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.36 mg | 25.71% |
Witamina B3 lub PP | 0.1 mg | 0.63% |
Witamina B5 | 0.4 mg | 6.67% |
Witamina B6 | 0.025 mg | 1.79% |
Witamina B9 | 7 μg | 3.5% |
Witamina B12 | 0.9 μg | 36% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 388 mg | 48.5% |
Chlorki | 530 mg | 66.25% |
Miedź | 0.35 | 35% |
Żelazo | 0.27 mg | 1.93% |
Jod | 19.4 μg | 12.93% |
Magnez | 22 mg | 5.87% |
Mangan | 0.041 mg | 2.05% |
Fosfor | 750 mg | 107.14% |
Potas | 199 mg | 9.95% |
Selen | 8 μg | 14.55% |
Sód | 622 mg | - |
Cynk | 2.6 mg | 26% |
Sól lub chlorek sodu | 0.87 mg | 0.11% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 14.3 g |
- w tym kwas masłowy | 0.75 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.74 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.49 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.32 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.8 g |
- w tym kwas mirystynowy | 2.38 g |
- w tym kwas palmitynowy | 6.28 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.29 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.32 g |
- w tym kwas oleinowy | 4.16 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.64 g |
- w tym kwas linolowy | 0.37 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.14 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.015 g |
- w tym kwas EPA | 0.0081 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 2.65 g |
Popioły | 4 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |