Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sery topione
serek topiony ok. 31% tłuszczu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt serek topiony ok. 31% tłuszczu dostarcza 320 kcal lub 1320 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
serek topiony ok. 31% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 8.82 g |
Węglowodany | 2 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 30.3 g |
- w tym cholesterol | 105 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 18.6 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.09 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.92 g |
Woda | 53.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 300 μg | 37.5% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.32 mg | 22.86% |
Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
Witamina B5 | 0.47 mg | 7.83% |
Witamina B6 | 0 mg | 0% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 0.9 μg | 36% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 50 mg | 6.25% |
Chlorki | 400 mg | 50% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.2 mg | 1.43% |
Jod | 20 μg | 13.33% |
Magnez | 18 mg | 4.8% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 250 mg | 35.71% |
Potas | 117 mg | 5.85% |
Selen | 6.7 μg | 12.18% |
Sód | 610 mg | - |
Cynk | 2 mg | 20% |
Sól lub chlorek sodu | 0.66 mg | 0.08% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 18.6 g |
- w tym kwas masłowy | 0.99 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.89 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.6 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.39 g |
- w tym kwas laurynowy | 1.06 g |
- w tym kwas mirystynowy | 3.18 g |
- w tym kwas palmitynowy | 8.03 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.73 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.09 g |
- w tym kwas oleinowy | 6.2 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.92 g |
- w tym kwas linolowy | 0.46 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.17 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.03 g |
- w tym kwas EPA | 0.012 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 1.5 g |
Popioły | 2.88 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |