Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sery topione
serek do smarowania na bazie sera białego z orzechami włoskimi, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt serek do smarowania na bazie sera białego z orzechami włoskimi dostarcza 431 kcal lub 1803 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
serek do smarowania na bazie sera białego z orzechami włoskimi: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 10.7 g |
Węglowodany | 4.2 g |
- w tym cukry sucres | 2.67 g |
- w tym skrobia | 0.4 g |
- w tym błonnik | < 2 g |
Lipidy | 31.6 g |
- w tym cholesterol | 68.8 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 16.8 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.15 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.96 g |
Woda | 50.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 186 μg | 23.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.33 μg | 6.6% |
Witamina E lub tokoferol | 0.7 mg | 5.83% |
Witamina K1 | 4.32 μg | 5.76% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.056 mg | 5.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.11 mg | 7.86% |
Witamina B3 lub PP | 0.29 mg | 1.81% |
Witamina B5 | 0.18 mg | 3% |
Witamina B6 | 0.054 mg | 3.86% |
Witamina B9 | 17.9 μg | 8.95% |
Witamina B12 | 0.3 μg | 12% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 260 mg | 32.5% |
Chlorki | 467 mg | 58.38% |
Miedź | 0.17 | 17% |
Żelazo | 0.45 mg | 3.21% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 31 mg | 8.27% |
Mangan | 0.02 mg | 1% |
Fosfor | 590 mg | 84.29% |
Potas | 160 mg | 8% |
Selen | < 50 μg | 90.91% |
Sód | 665 mg | - |
Cynk | 1.3 mg | 13% |
Sól lub chlorek sodu | 1.66 mg | 0.21% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 16.8 g |
- w tym kwas masłowy | 0.54 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.63 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.42 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.27 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.81 g |
- w tym kwas mirystynowy | 2.72 g |
- w tym kwas palmitynowy | 8.33 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.27 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.15 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.96 g |
- w tym kwas linolowy | 3.97 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.87 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.03 g |
- w tym kwas EPA | < 0.03 g |
- w tym kwas DHA | < 0.03 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.9 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |