Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sery niedojrzewające produkty seropodobne
serek do smarowania 30-35% tłuszczu o smaku czosnku i ziół, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt serek do smarowania 30-35% tłuszczu o smaku czosnku i ziół dostarcza 404 kcal lub 1690 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
serek do smarowania 30-35% tłuszczu o smaku czosnku i ziół: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 8.12 g |
Węglowodany | 3.44 g |
- w tym cukry sucres | 2.5 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 29.8 g |
- w tym cholesterol | 69.3 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 18.4 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.16 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.47 g |
Woda | 59.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 232 μg | 29% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | < 1 mg | 1.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.4 μg | 8% |
Witamina E lub tokoferol | 0.66 mg | 5.5% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.17 mg | 12.14% |
Witamina B3 lub PP | 0.56 mg | 3.5% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | 28 μg | 14% |
Witamina B12 | 0.24 μg | 9.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 76.2 mg | 9.53% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.16 mg | 1.14% |
Jod | 10 μg | 6.67% |
Magnez | 7.6 mg | 2.03% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 178 mg | 25.43% |
Potas | 123 mg | 6.15% |
Selen | 4.1 μg | 7.45% |
Sód | 506 mg | - |
Cynk | 0.8 mg | 8% |
Sól lub chlorek sodu | 1.33 mg | 0.17% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 18.4 g |
- w tym kwas masłowy | 0.95 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.99 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.66 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.41 g |
- w tym kwas laurynowy | 1.17 g |
- w tym kwas mirystynowy | 3.67 g |
- w tym kwas palmitynowy | 7.59 g |
- w tym kwas stearynowy | 3 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.16 g |
- w tym kwas oleinowy | 5.9 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.47 g |
- w tym kwas linolowy | 0.51 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.15 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.013 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.74 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |